fbpx
Monday LearningФриленсинг

Како да го оптимизираш твојот LinkedIn профил како почетник графички дизајнер?

LinkedIn е една од најважните алатки во процесот на наоѓање на работа за почетниците во областа на графичкиот дизајн. Платформата овозможува комуникација со потенцијални работодавци  и обезбедува мрежа на професионални контакти и можности за наоѓање на работа. Правилното оптимизирање на твојот LinkedIn профил е клучно...

Како да креираш дизајнерско CV?

Како почетник графички дизајнер сигурно се прашуваш како да започнеш со креирање на твоето прво дизајнерско CV и како успешно да се промовираш пред потенцијалните клиенти и работодавци. Во рамките на програмата за фриленсери на Monday Learning издвоивме посебен модул кој служи како целосен водич...

Како да креираш Behance портфолио како почетник графички дизајнер?

Велат дека добриот дизајнер, по портфолиото се познава, па затоа доколку си почетник во светот на графичкиот дизајн, сигурно се прашуваш како најдобро да ги презентираш своите проекти пред потенцијалните клиенти и работодавци. За таа цел, Monday Learning ја креираше програмата за фриленсери која е...

Што сѐ може да работи еден фриленсер дигитален маркетер?

Monday Learning во соработка со Impact Foundation се приклучи како партнер во имплементација на RECONOMY програмата и веќе ја обучи третата група на фриленсери! RECONOMY е регионална инклузивна и зелена програма за економски развој на Шведската агенција за меѓународна развојна соработка (Sida), имплементирана од HELVETAS...

Со практични знаења од графички дизајн и фриленсинг, Милена стигна до првиот клиент

Monday Learning во соработка со Impact Foundation се приклучи како партнер во имплементација на #RECONOMY програмата и започнаа со обучување на првата група на фриленсери! #RECONOMY е регионална инклузивна и зелена програма за економски развој на Шведската агенција за меѓународна развојна соработка (Sida), имплементирана од HELVETAS...