fbpx
Monday LearningГрафички дизајн Што работеа студентите на модулот Лого Дизајн и Визуелен Идентитет на Тренинг Програмата за Графички дизајн во Monday Learning
Програмата за Графички Дизајн: Модул Лого Дизајн

Што работеа студентите на модулот Лого Дизајн и Визуелен Идентитет на Тренинг Програмата за Графички дизајн во Monday Learning

Во денешниот свет, каде што визуелната комуникација игра клучна улога во пренесувањето на пораки и градењето на брендови, изучувањето на лого дизајн и креирање на визуелeн идентитет е од огромно значење за сите кои сакаат да работат во индустријата на графичкиот дизајн. Студентите на тренинг програмата за графички дизајн во Monday Learning имаа уникатна можност да ги развијат своите вештини во овие области под водство на искусниот ментор Благојче Кузевски. Овој модул е креиран со цел студентите да го совладаат процесот на креирање на лого од концепт до финален дизајн, користејќи ги моќните функционалности на алатката Adobe Illustrator.

Во оваа блог објава, можете да проследите дел од лого дизајните кои нашите студенти ги изработија и да дознаете што имаат можност да научат.

Како се креира лого од почеток до крај?

Креирањето на лого не е само техничка задача, туку и креативен процес кој бара разбирање на брендот и неговата порака. Студентите започнуваат со истражување и анализа на брендот за кој дизајнираат, потоа преминуваат на развивање на концепти и идеи. Секој концепт се рафинира низ неколку фази, сè додека не се стигне до финалниот дизајн кој е презентиран пред клиентот.

Менторот Благојче Кузевски, со своето богато искуство, им помага на студентите да ја разработат својата идеја од концепт до презентација, користејќи ги различните функционалности на Adobe Illustrator.

Визуелен Идентитет: Стратегија и Систематика

Еден од најголемите акценти на овој модул е важноста на визуелниот идентитет за брендовите. Во денешниот дигитален свет, каде што организациите мораат да комуницираат преку многу различни канали, визуелниот идентитет е клучен за издвојување од конкуренцијата.

Во овој дел од модулот, студентите го проучуваат стратегискиот и систематски пристап во дизајнирањето. Иако интуицијата и креативноста се важни, тие не можат лесно да се пренесат. Затоа, фокусот на предавањата е на систематскиот пристап кон дизајнот преку теорија, различни алатки и процеси. Овој метод им помага на студентите да развијат вештини кои ќе им овозможат да креираат ефективни дизајн решенија и да ја разберат суштината на визуелната комуникација.

Практични задачи и реални проекти

Во рамките на модулот, студентите работат на реални проекти каде што имаат можност да ги применат стекнатите знаења. Преку практични задачи, тие учат како да ги рационализираат своите дизајн одлуки и како да ги презентираат своите идеи пред клиентите. Ова е особено важно за нивната иднина како професионални дизајнери.

Придобивки од програмата на Monday Learning

Тренинг програмата за графички дизајн на Monday Learning е дизајнирана така што ги „слуша“ потребите на пазарот и трендовите во креативната индустрија. Со фокус на практично учење преку работа на реални проекти, студентите имаат можност да развијат своја дизајн интуиција и да се подготват за предизвиците на професионалниот свет.

Затоа, ако сте заинтересирани за дизајн и сакате да ги развиете своите вештини во лого дизајн и визуелен идентитет, приклучете се на следната група дизајнери во септември 2024 година.

Аплицирајте сега и започнете ја вашата дизајнерска кариера со Monday Learning!