fbpx
Monday LearningГрафички дизајн

Зошто треба да ја избереш програмата за графички дизајн во Monday Learning?

Доколку размислуваш да стекнеш знаења кои ќе ти помогнат да стигнеш до кариера како графички дизајнер, голема е веројатноста да се запрашуваш „Од каде да започнам?“ или „Која програма е најдобра за мене?“. За да заштедиш на понатамошно размислување, споделуваме неколку клучни точки зошто програмата за...

Учи од професионалци во областа на графичкиот дизајн! Запознај го Златко, твојот ментор за дизајн за печатење и дизајн за пакување.

20 години искуство во областа на графичкиот дизајн, Злате го прават вистински експерт на ова поле. Тој е креативец одговорен за развивање и градење на голем број домашни и странски брендови. За време на предавањата за дизајн за печатење и дизајн за пакување од Злате...

Учи од професионалци во областа на графичкиот дизајн! Запознај го Мартин, твојот ментор за Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe XD и дизајн за социјални медиуми.

Со 10 годишно искуство во работа со различни брендови, Мартин Цветановски е експерт за графички дизајн, брендинг, принт и дизајн за маркетинг. За време на предавањата за Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe XD и дизајн за социјални медиуми, ќе имаш можност да научиш преку практични...

За одлуката да започне кариера како графички дизајнер, зборувавме со Фросина Кондоска – учесник на тренинг програмата за графички дизајн

Денес, поразговаравме за графички дизајн со Фросина Кондоска. Фросина е студент на графички дизајн и е една од помладите учеснички на тренинг програмата за графички дизајн. Нејзината пасија кон оваа професија ја мотивира да се запише на програмата и да го усоврши своето знаење. Ја...

Учи од професионалци во областа на графичкиот дизајн. Запознај го Кирил, твојот ментор за вовед во дизајн и лого дизајн.

20 годишното искуство во работа со различни брендови и препознатливоста на оригиналните лого дизајни од Кирил Гагачев, ќе бидат дел од предавањата за графички дизајн и лого дизајн и во следната група дизајнери во Monday Learning. Кирил е сопственик на Ортограф графичко студио и има...

За надминување на предизвиците во графичкиот дизајн, зборувавме со Емилија Петрова – учесник на тренинг програмата за графички дизајн

Продолжуваме со серијата објави „За графички дизајн“ и овојпат си направивме муабет со Емилија Петрова. Емилија е графички дизајнер во Bintern, исклучително талентирана и креативна личност, која континуирано ги усовршува знаењата за графичкиот дизајн. На една од нејзините авантури кон напредување во кариерата ја сретнавме...

Graphic Design

Кој ќе седне на дизајнерско столче? – Биди дел од програмата за графички дизајн

Доколку чекаше знак да започнеш да ја реализираш твојата желба за кариера како графички дизајнер ова е тоа! Твоите креативни идеи заслужуваат да се видат визуелно претставени, а ние сме тука да ти помогнеме да го постигнеш токму тоа. Уписите за програмата за графички дизајн се...

Како еден ликовен уметник станува графички дизајнер? – Зборувавме со Бојана Тошевска учесник на тренинг програмата за графички дизајн

Ја започнуваме серијата објави „За графички дизајн“ и во следниве неколку, ќе си помуабетиме со дел од учесниците на програмата за графички дизајн во Monday Learning. Ја прашавме Бојана Тошеска - уметник по професија и по душа, кој е патот на изразување на креативното...

graficki dizajn

За првиот работен месец како графички дизајнер на Мартин Петровски

Два месеци од завршувањето на првата група графички дизајнери во Monday Learning, и веќе го имаме првиот почетник кој се вработи како графички дизајнер после 4 месеци, интензивно учење....

UI dizajn

Топ 3 дизајни на кориснички интерфејс изработени од учесниците на програмата за графички дизајн

4 месечното интензивно учење дизајн го продолжуваме со модулот Вовед во UI (дизајн на кориснички интерфејс). Студентите освен што ги совладаа основите на Adobe Xd, креираа и одлични концепт дизајни за 2 различни клиенти. Користејќи ги вештините и алатките кои ги стекнаа во текот на...