fbpx
Monday LearningArticles posted by Monika Avramovska

Студентите од Monday Learning визуелно ја пренесуваат мисијата на Глобалната Недела на Претприемништво

Студентите од тренинг програмата за графички дизајн во Monday Learning уште еднаш се покажаа во одлично светло со своите инспиративни дизајни! Како дел од нивната практична работа се вклучија во креирањето на промотивна кампања за клиент. Оваа година во рамки на најголемиот настан за претприемништво...

Magdalena

„Програмата за дигитален маркетинг детално ги обработува најважните компоненти кои секој сопственик на онлајн бизнис треба да ги знае“

Денес поразговаравме со Магдалена Наумовска, учесничка на програмата за дигитален маркетинг во Monday Learning. Магдалена е сопственик на свој онлајн бизнис за продажба на облека и водена од желбата да може самостојно да креира и имплементира иновативни маркетинг стратегии кои носат резултати, таа се одлучи...

Со практични знаења од графички дизајн и фриленсинг, Милена стигна до првиот клиент

Monday Learning во соработка со Impact Foundation се приклучи како партнер во имплементација на #RECONOMY програмата и започнаа со обучување на првата група на фриленсери! #RECONOMY е регионална инклузивна и зелена програма за економски развој на Шведската агенција за меѓународна развојна соработка (Sida), имплементирана од HELVETAS...

Нова соработка со мрежата на фриленсери од Native Teams! Посебни бенефити за сите кои сакаат да станат фриленсери во областа на графички дизајн и дигитален маркетинг.

Во рамки на програмата за фриленсери спроведена од Monday Learning и Impact Foundation од денес имаме и нова соработка со мрежата на Native Teams! Целта со ова е да стигнеме до што е можно повеќе фриленсери спремни за кариерни предизвици во индустријата на графички дизајн...

Студентите од Monday Learning продолжуваат да инспирираат со новата кампања за „Трчај бе“

Полека, но сигурно се наближуваме кон почетокот на четвртото издание на Трчај бе. Се чувствуваме мотивирано да истрчаме уште еден маратон и да ја постигнеме посакуваната цел. Доколку се уште се немаш пријавено, сега е твојата шанса. Тука можеш да се пријавиш и да бидеш...

Од скица до финално лого – Што сработија учесниците на тренинг програмата под менторство на Кирил Гагачев

Како дел од програмата за графички дизајн во Monday Learning е модулот за Лого дизајн. На овој модул студентите се запознаваат со процесот на создавање на лого од почеток до крај. Студентите особено го обожаваат овој модул, бидејќи имаат шанса да учат под менторство на Кирил...

Студентите од Monday Learning со визуелни решенија за новата кампања на „Трчај бе“

Следиме и поддржуваме настани кои го будат ентузијастичкиот дух и иницираат активен живот. Па, затоа голема чест ни е што веќе втора година сме дел од визелната приказна на Трчај бе настанот.  Среќни сме поради можноста преку ова да влијаеме врз културата во Битола. А...

Monday Learning со нова тренинг програма за фриленсери во соработка сo Impact Foundation и RECONOMY програмата

Во последните години, забележуваме значителен раст на фриленсери во нашата земја и пошироко. Мнозинството намерно избира хонорарен начин на живот. Ова не е изненадувачки, кога ќе ги земеме во предвид придобивките и слободата кои ги носи фриленс културата со себе. Не преувеличуваме кога ќе кажеме дека е...

digitalen marketing

Работи кои што ќе ти помогнат да станеш успешен дигитален маркетер

Без разлика дали веќе работиш како дигитален маркетер, или си на почеток на твојата кариера, вистината е дека секогаш постои нова вештина која можеш да ја научиш. Индустријата за дигитален маркетинг постојано се менува и развива, па така и твоето знаење од индустријата потребно е исто...

дигитален маркетинг

Какви предности носат практичните вештини од дигитален маркетинг за различни професии?

Популарноста на технологијата и новитетите кои ги носи таа, игра голема улога во доминацијата на дигиталниот маркетинг денес. Сè се дигитализира ѝ е достапно на интернет, луѓето можат непрекинато да комуницираат, да најдат одговори, да добиваат информации, да се дружат и многу повеќе. Ова покажува како...